Foto: Jonas Eng

Jag är journalist och har haft anställningar på GT/Expressen, SVT och Göteborgs-Posten. Som frilans har jag bland annat arbetat för TV4, Psykologtidningen och Sveriges Radio. Sedan våren 2021 är jag Expressens USA-korrespondent, baserad i New York.

Sedan min magisterexamen från JMG 2011 har jag varit reporter, biträdande nyhetschef, nyhetschef och redaktör.

Som reporter har jag haft nyheter och kriminaljournalistik som främsta bevakningsområden och rapporterat från Västsverige, Turkiet, Malaysia, Indonesien, Panama och Grekland. I USA satsar jag på fördjupande samhällsreportage.

Utöver min magisterexamen i journalistik har jag också läst historia, kriminologi och litterärt skrivande. Sedan 2018 är jag också student på psykologprogrammet vid Göteborgs Universitet och gjorde min praktik på Rättsmedicinalverket, där jag var med och gjorde rättspsykiatriska undersökningar.

Jag nås på adrianna@pavlica.se.

"Adrianna Pavlica är 27-åringen som redan hunnit med att vara nyhetschef, redaktör och jagat gangsterledare som flytt rättvisan till Turkiet."

                    Intervju med mig i tidningen Journalisten, september 2015. Läs kortversionen här.

I am a Swedish journalist based in New York. I work as the U.S Correspondent for the Swedish awardwinning newspaper Expressen.

I have a degree in Journalism from the University of Gothenburg, Sweden. Since my graduation in 2011, I have worked as a reporter, assistant head of news, head of news and editor in two of Sweden's largest newspapers, GT/Expressen and Göteborgs-Posten, and the Swedish public service television company, SVT.

As a journalist, I have been reporting from Sweden, Turkey, Malaysia, Indonesia, Panama and the US.

In addition, I have also studied history, psychology, criminology and creative writing. 

Contact: adrianna@pavlica.se